TEST

Lorem ipsum proin gravida nibh vel veali quetean sollic lorem quis bibendum nibh vel velit.

Evently

ETSTEST

Stay Connected & Follow  TESTE

Simply enter your keyword and we will help you find what you need.

What are you looking for?

Good things happen when you narrow your focus
Welcome to Conference

20 jaar After Summer Festival

Volg ons

  /  Blog   /  Swingend nazomeren tijdens After Summer Festival

Swingend nazomeren tijdens After Summer Festival

 

RIJSSEN – Op vrijdag 2 en zaterdag 3 september vindt de 20e editie van After Summer Festival plaats. Hét zomerfeest van Rijssen is na 2 jaar van afwezigheid vanwege Corona weer terug als vanouds met een programma voor jong en oud.  

Het was weer even warmdraaien voor de organisatie. Nadat het lokale feest 2 jaren overgeslagen is, is het draaiboek voor After Summer Festival weer afgestoft. De 10-koppige organisatie leefde ook in aanloop naar deze zomer in onzekerheid of het festival dit jaar wél zijn doorgang zou vinden. Nadat in het voorjaar alle Corona-maatregelen afgeschaft werden is er niet geaarzeld om gelijk door te pakken. In 2022 vindt After Summer Festival daarom gewoon weer plaats op de Evenementenweide aan de Oosterhof in Rijssen.

Programma

Er is hard gewerkt aan een programma voor jong en oud. Op vrijdagavond zal er voornamelijk voor de jeugd een mooi programma worden aangeboden. De feestact Altijd Larstig en Rob Gasd’rop zullen weer zorgen voor een energieke avond met een mix van harde platen, flinke meezingers en een dosis gezelligheid. Deze partyhosters komen niet alleen. Zij nemen onder andere de vrienden van de Gladjakkers mee. Ook Ammar, Hollands nieuwste volkszanger, komt langs voor de mooiste Nederlandstalige meezingers. 

Op zaterdagavond treedt de band Fragment op. Zij spelen alles: van 70’s, 80’s en 90’s tot de meest recente hits. Alles zal voorbijkomen. Maar, wel met een Brits randje, aangezien 2 van de 3 bandleden afkomstig zijn uit Groot-Brittannië. Naast de Fragment Band, zal ook DJ Lars de bezoekers weer van swingende muziek voorzien.  

‘t Rijssens Bedrijvenuurtje

Voordat op zaterdag de feestavond met de Fragment Band van start gaat zal het jaarlijkse ‘Rijssens Bedrijvenuurtje’ weer worden georganiseerd voor alle ruim 80 sponsoren en overig geïnteresseerden.  

‘’Het vorige bedrijvenuurtje was een enorm succes. De nieuwe locatie aan de Evenementenweide heeft daar zeker aan bijgedragen. We gaan dit jaar op tijd van start. We schenken nu tijdens het bedrijvenuurtje van 17:00 tot 19:00 gratis bier, wijn en fris met een klein hapje. Tijdens het bedrijvenuurtje komen (Pianoman) Paul Backbier en Nederlandstalig artiest Danilo Wattez optreden. Zo warmen we iedereen alvast op voor een swingende zaterdagavond”, aldus voorzitter Roelofs. 

Kinderfestival voor (kans)arme kinderen

De organisatie van After Summer Festival wil meer zijn dan alleen een bruisend tentfeest. Al voor de Coronapandemie hebben we besloten dat we met ons mooie feest ook een maatschappelijke bijdrage willen leveren. Dat levert een mooie samenwerking op met de Heutink Foundation. Zij organiseren op zaterdag 3 september een kinderfestival voor (kans)arme kinderen op het terrein van After Summer Festival. Een dagvullend programma waarbij de kinderen deelnemen aan verschillende workshops, namelijk een dans workshop, een graffiti workshop, een djembé workshop en een circus workshop. Daarnaast kunnen de kinderen klimmen en klauteren op een springkussen en stormbaan. En natuurlijk wordt er ook genoeg lekkers geregeld voor de kinderen. Een dag om niet snel te vergeten! 

Groeien is het doel

De bezoekersaantallen zijn de afgelopen jaren enorm toegenomen en de organisatie heeft veel nieuwe mensen mogen verwelkomen. Roelofs vertelt: “De groei zit er flink in. Daar heeft de nieuwe locatie aan bijgedragen, maar ook het aanbod. Met kwalitatief goede artiesten hebben we de afgelopen jaren vooral veel nieuwe bezoekers uit omliggende gemeenten (Enter, Wierden, Nijverdal) weten aan te trekken. Bij de vorige editie telden we zo’n 2.000 bezoekers per avond. Dat zouden er dit jaar zomaar wat meer kunnen zijn 

Kaarten met voorverkoopkorting

De organisatie stimuleert iedereen om kaarten alvast in de voorverkoop te kopen. Het scannen van voorverkochte kaarten werkt sneller dan deurbetalingen. Dit zorgt voor een betere doorstroom en minder wachttijden. Daarom ontvangt een snelle besteller een voorverkoopkorting voor zowel de vrijdag- als de zaterdagavond. 

Kaarten zijn verkrijgbaar via de website:

Er zullen natuurlijk ook kaarten aan de deur worden verkocht.